باز کردن قفل قدرت DNS: چگونه سیستم نام دامنه اینترنت را متحول می کند

(سیستم نام دامنه) یکی از اجزای حیاتی اینترنت است که نام دامنه های قابل خواندن توسط انسان را به آدرس های IP تبدیل می کند که رایانه ها بتوانند آن را درک کنند. DNS به کاربران این امکان را می دهد که به جای به خاطر سپردن یک آدرس IP عددی، به سادگی با تایپ یک نام دامنه به وب سایت ها و سایر منابع موجود در اینترنت دسترسی داشته باشند. سیستم DNS از یک ساختار سلسله مراتبی از سرورها تشکیل شده است که رکوردهای DNS را ذخیره و توزیع می کنند، با سرورهای DNS سطح بالا حاوی اطلاعاتی در مورد دامنه های سطح بالا مانند .com، .org و .net. DNS یک سرویس ضروری است که عملکرد روان اینترنت را امکان پذیر می کند و امنیت و قابلیت اطمینان آن برای عملکرد مناسب خدمات آنلاین بسیار مهم است.

"DNS ستون فقرات اینترنت است و به عنوان دفترچه تلفن برای میلیون ها وب سایت و دستگاهی که دنیای دیجیتال ما را تشکیل می دهند عمل می کند. بدون DNS، گشت و گذار در اینترنت مانند تلاش برای یافتن سوزنی در انبار کاه است." 

 BlueCat، ارائه دهنده راه حل های DNS

 

سیستم نام دامنه(DNS) یک جزء حیاتی از زیرساخت اینترنت است. این مسئول ترجمه نام های دامنه قابل خواندن برای انسان، مانند www.example.com، به آدرس های IP است که رایانه ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر از آنها استفاده می کنند. در این مقاله، DNS چیست، چگونه کار می کند و اهمیت آن در دنیای اینترنت را بررسی می کنیم.

یکی از اجزای مهم شبکه اینترنت، DNS یا “سرورهای نام دامنه” هستند. اما کاربرد این نوع سرور ها چیست؟ هنگامی شما نام دامنه را در مرورگر کامپیوتر خود وارد می کنید، آیا به این فکر کرده اید که در شبکه بزرگی به نام اینترنت، چطور صفحه مورد نظر شما در نمایشگر نمایش داده می شود؟

DNS چیست؟

DNS یک سیستم نامگذاری سلسله مراتبی است که نام دامنه را به آدرس IP ترجمه می کند. این اساسا یک دفترچه تلفن برای اینترنت است، جایی که نام دامنه شماره تلفن و آدرس IP آدرس افرادی است که با آنها تماس می گیرید. بدون DNS، ما باید آدرس‌های IP هر وب‌سایتی را که بازدید می‌کنیم به خاطر بسپاریم، که کار دلهره‌آوری خواهد بود.

DNS چگونه کار می کند؟

  • ارسال اطلاعات درخواست

زمانی که کاربر آدرس دامنه را در مرورگر وارد می کند این پروسه آغاز می شود. به عنوان مثال، کاربر می خواهد از وب سایت  Example.com بازدید کند. اول از همه، سیستم به کش یا حافظه نهان DNS داخلی خود نگاه می کند، جایی که آدرس IP برخی از سایت هایی که اخیرا مورد بازدید قرار گرفته است، وجود دارد. اگر سیستم IP مربوط به سایت Example.com را پیدا نکند، باید درخواست پرس و جو DNS را آغاز کند.

  • ارسال درخواست به DNS Server

در صورتی که سیستم آدرس IP را به صورت محلی پیدا نکند، درخواست پرس و جو را به DNS Server مربوط  به سایت Example.com ارسال می کند. کاربرد DNS Server چیست ؟ یک کامپیوتر است که تحقیق در مورد درخواست پرس و جو DNS را به جای مرورگر کاربر انجام می دهد. این سرور نیز در ابتدا کش یا حافظه موقت خود را جستجو می کند، اگر IP مربوطه را پیدا کرد به مرورگر کاربر ارسال می کند.

  • ارسال درخواست به سرور اصلی یا ریشه

اگر رکورد در DNS Server یافت نشد، درخواست به سرورهای ریشه فرستاده می شود. سرورها به صورت سلسه مراتبی جستجو می شوند تا IP مربوطه پیدا شود. این سرور ها در سراسر جهان گسترده شده اند و تشکیل یک شبکه بزرگ را می دهند.

  • ارسال درخواست به TLDname server (سرور پسوند دامنه)

دقت داشته باشید که تمام مراحل بالا برای پیدا کردن IP منطبق بر نام دامنه است، یعنی IP متناظر با “Example” در سایت .Examle.com بنابراین هنگامی که IP مورد نظر در یکی از سرورها یافت شد، درخواست به سرور TLD ارسال می شود.

هر TLD دارای مجموعه ای از سرورهای نام یا Name Server ها است. این سرور ها از اینکه هر پسوند دامنه در کدام سرور قرار دارد، آگاه هستند. بنابراین، پرس و جو به سرورهای TLD Name Server برای پسوند دامنه (در این مثال com.) هدایت می شود. TLD پسوند دامنه را می خواند، و پرس و جو را به Server Name معتبر که مسئول دامنه مورد نظر است، منتقل می کند.

  • ارسال درخواست به سرور احراز اعتبار

این سرور شامل انواع اطلاعات دقیق در مورد هر دامنه است که در یک سطر جدول DNS ذخیره می شود. سرور احراز اعتبار شامل انواع مختلفی از اطلاعات می باشد. بنابراین صحت اعتبار هر دامنه را می تواند بررسی کند.

  • ارسال اطلاعات ادرس IP

این اطلاعات از همون مسیری که جستجو از کاربر تا سرور انجام شد، به کاربر بازگردانده می شود. همچنین این اطلاعات تا زمان مشخصی در حافظه محلی کاربر ذخیره می شود تا اگر درخواست مشابهی صورت گرفت، از تکرار این فرآیند پرهیز شود.

  • دریافت پاسخ

رایانه آدرس IP را از سرور به صورت بازگشتی دریافت می کند. بنابراین، کاربر می تواند به وب سایت دسترسی پیدا کند.

به طور خلاصه هنگامی که یک نام دامنه را در مرورگر وب خود وارد می کنید، درخواستی را به یک حل کننده DNS ارسال می کند تا آدرس IP مرتبط با آن نام دامنه را پیدا کند. سپس حل کننده نام دامنه را در یک سری از سرورهای DNS جستجو می کند تا اینکه آدرس IP را پیدا کند. هنگامی که آدرس IP پیدا شد، حل‌کننده آن را به مرورگر برمی‌گرداند و سپس از آن برای اتصال به وب‌سایت استفاده می‌کند.

اهمیت DNS

DNS جزء ضروری زیرساخت اینترنت است و بدون آن، اینترنت آنطور که امروز می شناسیم کار نمی کند. DNS به ما این امکان را می‌دهد که به جای آدرس‌های IP پیچیده از نام‌های دامنه قابل خواندن توسط انسان استفاده کنیم و به خاطر سپردن وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنیم آسان‌تر می‌شود. علاوه بر این، DNS سطحی از تحمل خطا را با اجازه دادن به نام دامنه با چندین آدرس IP فراهم می کند. این بدان معنی است که اگر یک آدرس IP خراب شود، می توان از دیگری برای اطمینان از دسترسی به وب سایت استفاده کرد.

DNS همچنین نقش مهمی در امنیت سایبری ایفا می کند. با ربودن درخواست های DNS، مهاجمان می توانند کاربران را به وب سایت های مخرب هدایت کنند یا اطلاعات حساس را سرقت کنند. اقدامات امنیتی DNS، مانند فیلتر DNSSEC و DNS، به جلوگیری از این حملات و ایمن نگه داشتن اینترنت کمک می کند.

به طور خلاصه، DNS یک جزء حیاتی از زیرساخت اینترنت است که مسئول ترجمه نام های دامنه قابل خواندن توسط انسان به آدرس های IP است. این به ما امکان می دهد به جای آدرس های IP پیچیده از نام های دامنه استفاده کنیم، تحمل خطا را فراهم می کند و نقش مهمی در امنیت سایبری ایفا می کند. درک DNS و اهمیت آن برای هر کسی که از اینترنت استفاده می کند بسیار مهم است.

به نظر شما

افراد و کسب و کارها چه اقداماتی می توانند برای محافظت از خود در برابر سرقت DNS و سایر حملات مرتبط با DNS انجام دهند؟

فهرست مطالب

اشتراک گذاری مقاله

بیشتر بدانید!

با خواندن سایر مواردی که با این موضع مرتبط هستند

مقاله‌‌‌ی مرتبطی یافت نشد!